Piše: Esad Rahić, potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog veća

NOVI PAZAR – Novi Pazar i drugi sandžački gradovi prolaze kroz veliku ljudsku tragediju i ogromno iskušenje. U ovim danima ja vidim samo jednog neprijatelja: COVID 19. U ovim danima ja vidim samo jedan cilj: Pobedu nad ovom opakom bolešću i trijumf zdravlja mojih Sandžaklija.

Nije vreme za političku borbu i političko promovisanje nijedne stranke. Nije vreme za političke obračune i političko nadgornjavanje. Nije vreme za borbu za vlast.

Naši građani su bolesni. Naši građani umiru. Svako sticanje političkih poena na račun ove tragedije je neukusno, ogavno i nemoralno.

Sada treba da smo zajedno. Sada treba da smo jedno srce, jedna duša. Pustite politiku i borbu za vlast. Sad je najvažniji zadatak da preživimo.


Ovo je najteža bitka Sandžaklija u poslednjih sto godina. U njoj moramo svi biti na prvoj liniji fronta. Sada niko ne sme misliti samo na sebe i na svoje interese. Sada postoji samo zajednička borba i zajednički interes.

Zato ostavite se međusobnog optuživanja i klevetanja. Zar ne vidite u kojoj smo zajedničkoj nevolji.

Udružimo se. Budumo solidarni. Pružimo ruku pomirenja jedni drugima bar dok traje epidemija. Pobedimo ovo zlo.

A kada sandžački gradovi budu pucali od zdravlja, nastavite tamo gde ste stali. Mada bi bilo najpametnije da izvučete izvesne pouke iz ovog tragičnog perioda i da poradite na pozitivnim moralnim promenama kako na sebi, tako i u svojim partijskim redovima.