Naslovna Featured Istaknuto RAGOVAO MEŠIHAT: Vozač autobusa verbalno napao i maltretirao učenicu Medrese

RAGOVAO MEŠIHAT: Vozač autobusa verbalno napao i maltretirao učenicu Medrese

ragovao-mesihat:-vozac-autobusa-verbalno-napao-i-maltretirao-ucenicu-medrese

Učenica prvog razreda Medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru H.F. iz Loznice, u nedjelju 25.09.2022. godine, putujući na relaciji Loznica-Beograd u autobusu Banbus tursa doživjela je verbalni napad i maltretiranje od vozača ove agencije, kada mu je dala na uvid potvrdu Medrese da je učenica srednje škole u cilju ostvarivanja popusta na vožnju, a nakon pristizanja u Beograd i bacanje njenog kofera na zemlju te nastavak vrijeđanja.

Otac učenice prijavio je slučaj policiji i čeka se reakcija nadležnih institucija.

Iako smo svjedoci povremenih nacionalističkih ispada od strane navijačkih grupa, pijanih ili osoba pod uticajem psiho-aktivnih supstanci, iznenađuje činjenica da se ovakav ispad može desiti i u javnom prijevozu od strane onih koji bi trebali biti na ispomoći i iskazati poštovanje i uvažavanje prema putnicima, a naročito da je njegova meta maloljetna ženska osoba, kakva je pomenuta učenica prvog razreda Medrese.

Tim povodom, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji izražava osudu ovakvog ponašanja i upućuje oštar protest rukovodstvu prevozne agencije Banbus turs iz Beograda, uz zahtjev da se protiv vozača pokrene disciplinski postupak, te da se najoštrije sankcioniše, kao i da svojim saopštenjem javnosti i dopisa Mešihatu Islamske zajednice potvrde da ne podržavaju ponašanje svog uposlenika te da njihova agencija poštuje sve putnike bez obzira na njihovu vjersku ili nacionalnu pripadnost.

Očekujemo od nadležnih državnih organi da daju doprinos u cilju rasvjetljavanja događaja i adekvatnog kažnjavanja počinioca, kako bi se izbjeglo ponavljanje ovakvog i sličnih slučajeva u budućnosti, te kako bi pripadnici islama u Srbiji bili sigurni da su tokom putovanja kroz svoju državu bezbjedni i zaštićeni.

Exit mobile version