Radulović dobio izvode IRS da ne duguje porez

426

Pokret “Dosta je bilo” objavio je danas da elektronski izvod Američke poreske uprave (IRS) pokazuje da Saša Radulović nema nikakvih dugovanja za porez u SAD. Uz saopštenje za javnost, pokret je medijima poslao i skenirane izvode.

Zahteve je, kako se vidi na fotografijama, Radulović podneo 1. septembra a na njima se vidi da za 2000. i 2002. ne postoje poreska dugovanja.

Radio Dojče vele je, pozivajući se na zvanični dokument američke Federalne poreske agencije (IRS) od 20.jula ove godine, objavio da Radulović, duguje više od milion dolara poreskim vlastima u SAD.Dojče vele je u tom tekstu naveo da dug Radulovića za porez u 2000. godini iznosi nešto više od 30.000 dolara, dok je dug za 2002. veći od milion dolara.

Dosta je bilo navodi da su Raduloviću bile potrebne tri nedelje da dobije potvrdu iz arhive IRS da ne duguje porez jer je internet pristup IRS-u omogućen samo sa teritorije SAD-a, samo onima koji imaju važeću adresu u SAD-u. Zbog toga je, ističu, Radulović angažovao poreskog advokata u Americi koji je na osnovu punomoćja došao do podataka.

Pokret dalje objašnjava zašto su čekali više od 20 dana sa objavljivanjem ove informacije. Navode da su hteli da sačekaju kako bi došli do dokumenta iz katastra, koji je objavio radio Dojče vele, ali da su od toga odustali jer je taj deo teži zato što IRS nema nikakav interes da traži i proverava papire stare 14-16 godina.

Dokument za 2000. godinu

dosta-je-bilo-porez-irs-2000

Dokument za 2002:

dosta-je-bilo-porez-irs-2002

izvor: N1