BANJALUKA – Pijani policajac Siniša Š. uhapšen je nakon što je dok je bio na službenoj dužnosti pretio pištoljem našem poznatom košarkašu Miroslavu Raduljici.

Raduljica je čak uspeo da mu otme pištolj, a tada se u incident umešao drugi policajac, koji je takođe poznat po nedoličnom ponašaju, prenosi „Srpskainfo„.

Veći incident sprečili su pripadnici Jedinice Žandarmerije, koji su uhapsili inspektora, a sve se to dešavalo na Janjskom saboru.

O hapšenju su se ubrzo oglasili i iz Policijske uprave Mrkonjić grad.

Rekli su da je njihov službenik osumnjičen za krivično delo ugrožavanja sigurnosti, a o svemu je obavešten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci. On je tražio da se osumnjičeni puste na slobodu nakon završene kriminalističke obrade

„Osim navedenog, u toku su aktivnosti na utvrđivanju disciplinske odgovornosti policijskog službenika S.Š, zbog osnova sumnje da je počinio težu povredu radne dužnosti. Policijska uprava Mrkonjić Grad osuđuje svaki vid neprofesionalnog postupanja od strane policijskih službenika, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske procesuiraće svaki vid neprofesionalnog i nezakonitog ponašanja pripadnika“, rekla je portparol PU Mrkonjić Grad, Božana Vulin.

„Tada je pod isti šator došao i inspektor Siniša Š, koji je bio u društvu još nekih policajaca. Kada je vidio Raduljicu on je prišao njemu i tražio da se fotografišu. Raduljica je to odbio i tada je ovaj inspektor napravio pravi skandal“, pojašanjava izvor Srpskainfo.

Izvadio je pištolj i pretio Raduljici.

„Raduljica se očigledno nije prepao ovog policajca, nego mu je oteo pištolj. Tada se u sukob umiješao još jedan inspektor, koji je bio u društvu sa Sinišom Š. On je napao Raduljicinog rođaka. U celi slučaj tada su se umešali pripadnici Žandarmerije i uhapsili pijane kolege“

indeksonline.rs