Naslovna Featured Istaknuto Radovi na putu ka deponiji Golobrdo privode se kraju. Radove danas obišao...

Radovi na putu ka deponiji Golobrdo privode se kraju. Radove danas obišao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima, obišao je danas radove na putu ka deponiji Golo brdo koji se polako privode kraju. Za ovaj veoma važan projekat kako za grad, JKP Čistoću i meštane okolnih sela u blizini deponije, izdvojeno je ukupno 56 miliona dinara.

Smeće do deponije Golo brdo gde se ono izmešta  iz grada do sada je bilo veoma teško dopremiti jer je put bio neprisupačan a vozačima JKP “Čistoća” Novi Pazar trebalo je puno vremena dok stignu na odredište. Najteže je bilo zimi kada bi pao sneg. Sada je ovaj put, najvažnija deonica do deponije u dužini od tri kilometra asfaltirana i to mnogo znači kako vozačima tako i ljudima koji žive u okolnim selima a nadasve je važan projekat i za sam grad.

“Mnogo nam je lakše sada da vozimo do ovde. Skartimo i radno vreme jer u odnosu na pre, sada do deponije stižemo za sat ipo vremena brže”, kazao je jedan od vozača u JKP “Čistoća”, Edis Kolić.

Faik Husović, meštatin je sela Raduhovci koje se nalazi na nekih 800 metara udaljenosti od deponije Golo brdo. On je u ime svih meštana okolnih sela i svoje lično, zahvalio lokalnoj vlasti i resornom ministarstvu koje je pomoglo da se reši problem same deponije i puta do nje.

Direktor novopazarskog JKP”Čistoća” Armin Mehović kaže da je veoma zadovoljan što se ovaj projekat priveo kraju. On je ujedno na pomoći zahvalio i resornom ministarstvu, pre svega ministarki Ireni Vujović i ministru Tomislavu Momiroviću, koji su, čim su čuli za problem sa ovom deponijom obećali da će pomoći novčanim sredstvima što su i učinili. 2Ovaj put je zaista od velikog značaja. Nama kao JKP će mnogo da smanji troškove u pogledu funkcionisanja preduzeća, ali je i od velikog značaja za sve meštane koji žive u obližnim selima”, kazao je direktor JKP “Čistoća2 Armin Mehović.

Mehović je dodao da se u realizaciju ovog projekta krenulo prvo sređivanjem puta i najavio skoru  izradu projekta koji će biti vezan za gašenje deponije koje, kako naglašava, neće biti tako brzo ali da će u fazama polako doći do njenog  potpunog gašenja.

B.V.

 

 

Podeli

Exit mobile version