Radovan Ćurčić selektor reprezentacije Srbije!

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Savo Milošević potvrdio je danas da će Izvršnom odboru predložiti selektora mlade reprezentacije Radovana Ćurčića za novog selektora A tima, jer smatra da je najbolje rešenje za nastavak kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

“Razgovarao sam sa Ćurčićem, moja odluka bazirana je na onome što sam video i na njegovoj posvećenosti poslu. Mislim da je prevazišao domaće okvire, što je pokazao i velikim uspehom sa mladom selekcijom koju je odveo na Evropsko prvenstvo eliminisavši Španiju”, izjavio je Milošević novinarima u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Izvršni odbor FSS održaće se 25. novembra, a Milošević kaže da ima četiri ili pet kandidata za Churčićevog naslednika u mladoj selekciji, koji će imati veoma ozbiljan zadatak na EP u Češkoj.

“Želimo trenera koji dobro poznaje tim i koji će imati dobru saradnju sa A selektorom. Šampionat u Češkoj nam je veoma bitan, posebno što je u igri plasman na Olimpijske igre, to je od državnog značaja i nemamo pravo na grešku”, istakao je Milošević.

On je dodao da nema informaciju da je napadač Lacija Filip Ðorđević odbio da uđe u igru protiv Grčke, a potom napustio reprezentaciju i najavio “borbu za svakog igrača”.

“Svaki igrač ima pravo da se ljuti kad ne igra, to je čak i poželjno, nisu nam potrebni igrači kojima je svejedno. Jasno ej da imamo problem sa otkazima igrača u poslednjih nekoliko godina i probaćemo da ga rešimo, nastojaćemo da sa svim kandidatima pričamo i nećemo razmišljati o utakmicama samo pet dana pre njih. Nemamo luksuz da se odričemo bilo koga i moramo da se borimo za svakog. Boli me ta činjenica, pošto je za mene privilegija igrati u reprezenztaciji”, naveo je Milošević i dodao da će otputovati u Dortmund i razgovarti sa Nevenom Subotićem.

Nekadašnji golgeter i kapiten državnog tima istakao je da, trenutno, nema ambiciju da postane predsednik FŠ, pošto još uvek nije spreman.

“Još uvek verujem da Srbija može da se plasira na prvenstvo u Francuskoj. Nisam prorok, fudbal nije nauka, ne možemo ništa da garantujemo. Ipak, ne tražim alibi, ali su realne šanse da budemo ispred Albanije i ukoliko se ukaže šansa za bolje – iskoristićemo je”, poručio je Milošević.

Na prozvike, tzv. opozicije da je “Karadžićeva marioneta” Milošević je rekao:

“Ne osećam potrebu da odgovaram na to, može svašta da se priča za mene, ali da sam marioneta, sigurno ne. Svako ima pravo na mišljenje i to me ne dotiče previše. Nastojaću da radim časno pošteno i tako će da bude i ubuduće. Nemam energije da se bavim paušalnim stvarim i ličnim inteersima”, zaključio je Milošević.

Sandzakhaber / autor: Pressonline

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO