Radončiću ponovo određen pritvor zbog kršenja mjera zabrane

Fahrudinu Radončiću je ponovo određen pritvor zbog kršenja mjera zabrane”, rekla je glasnogovornica Suda BiH Manuela Hodžić, te dodala da pritvor u ovom slučaju može trajati najduže dvije godine
Sud Bosne i Hercegovine na jučerašnjem ročištu prihvatio je prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora bivšem ministru sigurnosti BiH i predsjedniku Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudinu Radončiću, kazala je za Anadolu Agency (AA) glasnogovornica Suda BiH Manuela Hodžić.

Fahrudinu Radončiću je danas ponovo određen pritvor zbog kršenja mjera zabrane”, rekla je Hodžić.

Dodala je da pritvor u ovom slučaju može trajati najduže dvije godine.

“Pritvor po ovom rješenju može trajati najduže dvije godine od dana potvrđivanja optužnice, odnosno do 15. februara 2018. godine, ili do nove odluke Suda”, kazala je Hodžić.

Nakon prethodnog izlaska Radončića iz pritvora iz Tužilaštva BiH su poručili da će uložiti žalbu jer je, kako su naveli, Radončić prekršio mjere zabrane, tako što je davao izjave medijima.

Inače, mjere zabrane koje su određene Radončiću su zabrana napuštanja adrese boravišta, zabrana sastajanja sa svjedocima koji su saslušani, zabrana davanja izjava medijima, kao i sastajanje ili komuniciranje s drugim osobama koje su optužene u predmetu Bakir Dautbašić i drugi.

Zamjenik glavnog tužioca i šef Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH Božo Mihajlović podigao je optužnicu protiv Fahrudina Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsene Šahman i Zijada Hadžijahića. Terete se da su počinili krivična djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanja rada pravosuđa i davanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO