Naslovna Vijesti Radončić kandidat za šefa države

Radončić kandidat za šefa države

SARAJEVO – Savez za bolju budućnost (SBB) BiH predao je danas kandidatske liste za sve nivoe vlasti za opšte izbore u oktobru Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

Liste su predali predsjednik stranke Fahrudin Radončić, Fehim Škaljić, predsjednik Glavnog odbora SBB-a, i Damir Arnaut, potpredsjednik SBB-a.

Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Radončić je objasnio novinarima da je odluku o tome ko će biti kandidat SBB-a za bošnjačkog člana Predsjedništva čekao do posljednjeg dana jer je „kao odgovoran čovjek ipak procijenio da Bošnjaci imaju kadrove koji ovu zemlju mogu voditi proevropskim putem, ekonomskim razvojem, zapošljavanjem i antikorupcijskom borbom“.

‘’Zahvaljujući tome što je bošnjačka pozicija člana Predsjedništva BiH u prošlosti devalvirana nedostatkom ideja, došli smo u situaciju da su kandidature za to mjesto ipak bile relativno skromne’’, kazao je Radončić.

Dodao je da „danas počinje novi dan za demokratiju u BiH pod jednim, jedinim uslovom, da se ne dogodi brutalna izborna krađa kao prije četiri godine”.

Exit mobile version