Naslovna Featured Istaknuto RADOM NA CRNO ZARADIO PREKO MILION EVRA! Policija traga za vlasnikom nelegalnih...

RADOM NA CRNO ZARADIO PREKO MILION EVRA! Policija traga za vlasnikom nelegalnih kladionica

radom-na-crno-zaradio-preko-milion-evra!-policija-traga-za-vlasnikom-nelegalnih-kladionica

NOVI PAZAR – Zbog neovlašćenog priređivanja igara na sreću u Novom Pazaru zatvoreno je 17 objekata, jedna osoba uhapšena, a za dve izdata poternica, dok je budžet Srbije oštećen za milion evra.

Tom prilikom zaplenjeno je 85 automata i ruleta, 210 televizora, 22 računara, 10 monitora, 18 štampača, kao i preko 650.000 dinara i 3.700 evra, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Veći broj nelegalnih kladionica u Novom Pazaru otkriven je u zajedničkoj akciji Ministarstva finansija-Uprave za igre na sreću, Bezbednosno-informativne agencije, Višeg javnog tužilaštva iz Novog Pazara i Ministarstva unutrašnjih poslova.

U nelegalnim kladionicama i kockarnica u Novom Pazaru su organizovane igre na sreću klađenje i igre na sreću na automatima bez odobrenja Uprave za igre na sreću.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću, uhapšen je I.S. i određena mu je mera zadržavanja do 48 časova, dok je protiv M.S. i N.B. izdata poternica.

Nelegalnim priređivanjem igara na sreću ova lica su samo za poslednjih godinu dana stekla protivpravnu imovinsku korist od preko 120 miliona dinara (1 milion evra) i oštetli budžet Republike Srbije u iznosu od preko 24 miliona dinara (200.000 evra).

Pripadnici Policijske uprave Novi Pazar će protiv lica koja su organizovala igre na sreću, bez odobrenja Uprave za igre na sreću, podneti krivične prijave nadležnom javnom tužilaštvu.

Sprovođenje pojačanih aktivnosti na suzbijanju nelegalnog priređivanja igara na sreću će se nastaviti i u narednom periodu, navodi se u saopštenju.

indeksonline.rs

Exit mobile version