Radojičić pred Radnik: Verujem mojim igračima

Trener fudbalera Novog Pazara Dragan Radojičić rekao je da veruje svojim igračima, ali da oni ne treba da trpe pritisak uoči utakmice sa gostujućim Radnikom u 15. kolu Super lige Srbije.

“Svesni smo težine zadatka protiv tima koji ne zaslužuje donji deo tabele. Rival puca od samopouzdanja posle trijumfa nad šampionom Crvenom zvezdom. Priželjkujem dobar rezultat, a zna se šta to znači. Ne želim, ipak, da igrači trpe pritisak već da izađu na teren i daju sve od sebe”, rekao je Radojičić.

Novi Pazar je poslednji, 16. na tabeli sa osam bodova, ali meč sa Radnikom dočekuje posle nerešenog ishoda protiv Napretka u Kruševcu (1:1) i pobede kući nad ekipom Budućnosti iz Dobanovaca (1:0) za plasman u osminu finala Kupa Srbije.

S druge strane, trinaestoplasirani Radnik, koji je osvojio 13 bodova, seriju loših rezultata u prvenstvu prekinuo je pobedom u Surdulici nad Crvenom zvezdom (2:1).

“Mojim momcima je jasan značaj utakmice. Svakodnevno smo zajedno i razgovaramo. Maksimalno su motivisani i treba samo to da prenesu na teren. Očekujem veliku podršku publike, koju pozivam da dođe u što većem broju i bodri nas do trijumfa. Zbog navijača se igra fudbal. Bez njih se ne može”, naveo je Radojičić.

Vezni fudbaler Pazara Stefan Lončar, koji je i ranije sarađivao s trenerom Radojičićem, u Kruševcu je postigao prvi gol za sadašnji klub.

“Tu smo ostali bez celog plena, koji smo zaslužili. Od 10 minuta u Kruševcu smo neopravdano imali igrača manje. Što se tiče Radnika, očekujem tešku utakmicu. Podigli su se posle pobede nad Crvenom zvezdom, što nije mala stvar. Usresređeni samo, ipak, na sebe i idemo po tri boda. Razmišljamo tako, a ne negativno”, najavio je Lončar.

“Protiv Napretka smo pokazali novu energiju. Borili smo se jedan za drugog i nismo se ‘raspali’ kao u nekim ranijim mečevima. Nadam se da ćemo uzeti sva tri boda. Znam da je radni dan, ali pozivam sve navijače da nas podrže. Nedostajali su nam u prethodnom periodu jer su stvarno naš 12. igrač”, dodao je on.

Novi Pazar i Radnik igraju u ponedeljak od 14 časova na Gradskom stadionu.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO