Radnik zatvora osumnjičen da je primio mito za unošenje droge pritvoreniku

BEOGRAD – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pokrenulo je istragu protiv radnika službe obezbeđenja Okružnog zatvora u Beogradu Momčila J. (46) zbog sumnje da je od osumnjičenog Filipa S. (20) primio mito kao naknadu za prenos opojne droge marihuane jednom pritvoreniku.
Osumnjičeni su saslušani u tužilaštvu gde su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, saopšteno je iz tog tužilaštva.
Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da obojici osumnjičenih odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, a Momčilu J. i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.
Naredbom o sprovođenju istrage Momčilu J. se na teret stavlja krivično delo primanje mita, a Filipu S. krivično delo davanje mita.
Postoje osnovi sumnje da su se osumnjičeni Momčilo J. i Filip S. 21. septembra ove godine oko 19 časova sastali na jednoj benzinskoj pumpi u blizini autoputa, pa je Filip J. ušao u vozilo kojim je upravljao Momčilo J. koji je krenuo na posao u treću smenu.
Tom prilikom je, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru Filip S. predao Momčilu J. iznos od 35.000 dinara kao naknadu za prenos opojne droge marihuane jednom pritvoreniku, raspoređenom u reonu Okružnog zatvora koji je te večeri u svojoj smeni obezbeđivao Momčilo J.
Nakon predaje novca i opojne droge Filip S. je napustio vozilo, a Momčilo J. je krenuo na posao.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO