Radnici radne jedinice “Zelenilo” raspoređeni na više lokacija u gradu

Radna jedinica „Zelenilo“, koja posluje u sklopu Javnog komunalnog preduzeća Gradska čistoća, pored svojih redovnih aktivnosti koje su zbog trenutne situacije malo u zaostatku, angažovana je na više lokacija u gradu.

Pored svojih redovnih aktivnosti, čišćenja svih zelenih površina u gradu, shodno vremenskim uslovima radnici Radne jedinice „Zelenilo“ rade na više lokacija u gradu. Zbog trenutne situacije angažovani su i na sređivanju i odnošenju opreme iz covid bolnice “Dva heroja”.

“Mi smo sad redukovali svoje aktivnosti i sav akcenat smo stavili na medicinsku bolnicu, sve što je potrebno od dezinfekcije, čišćenja i odnošenja kreveta i ostale opreme iz ove škole. Ali bez obzira na sve uspeli smo da održimo grad čistim “, kazao je šef radne jedinice “Zelenilo” Jasmin Ahmetović.

Zbog epidemije koja je povećala smrtnost u našem gradu, radnici radne jedinice “Zelenilo” bili su na ispomoć pogrebnoj službi.

“Svoje radnike smo dali kao ispomoć pogrebnoj službi zbog situacije koja je bila tokom meseca jula. Dok su radnici treće smene bili na dezinfekciji i čišćenju. Gde god je bilo potrebno naši radnici su dolazili da pomognu”, istakao je Ahmetović.

Ahmetović je kazao da će shodno mogućnostima i broju radnika pokušati da srede grad onako kako su planom definisali. Ono što im je u planu sada jeste čišćene rečnih korita. Kako je rekao već sutra će ići u naselju Šutenovac da orežu ogranke stabala i drugih korovskih biljaka kako usled velike količine vode ne bi došlo do poplava.

A. Ademović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO