RABIN LEVANON TVRDI DA SU POŽARI U IZRAELU KAZNA OD BOGA! A evo šta je još rekao!

Rabin Levanon tvrdi da su požari u Izraelu kazna od Boga jer izraelska vlada planira ukloniti jevrejsko naselje AmonaSVIJETRabin Elyakim Levanon kaže: “Bog će zadržati kišu sve dok se ne otkloni zabrana naseljavanja u Amoni” ( Amona je ilegalno jevrejsko naselje koje je napravljeno na privatnoj palestinskoj zemlji. Izraelska vlada je još prije dvije godine donije odluku da ukloni ovo naselje).
Lider İzraelskih doseljenika kaže da požari koji bukte u İzraelu, a koje vlada pripisuje arsenistima, su zapravo kazna od Svevišnjeg zbog vladinog plana da ukloni naselje.
Rabbi Elyakim Levanon, lider zajednice doseljenika Elon Moreh dao je kontroverznu izjavu o 250 registrovanih požara koji bijesne u İzraelu poseljednih par dana u jednom dnevnom listu, prenosi novinski portal Srgim.
Levanon je napisao: “Jaki vjetrovi obično nose kišu, međutim sada su suhi i zapaljivi. To je Božija ruka. İzraelska vlada odgađa legaliziranje koje se odnosi na naseljavanje Amone i drugih naselja na Zapadnoj obali koja se smatraju ilegalnim.
“Sve dok se ne prekine iseljavanje iz Amone, Ofre i drugih mjesta, kiša neće pasti’’.
Izvor: Timesofisrael.com

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO