Putin Dodiku, povuči ručnu!

Beograd — Razgovor lidera RS Milorada Dodika i Vladimira Putina u Moskvi protekao u prijateljskim tonovima, ali je Putin od Dodika tražio da “digne ručnu”, piše “Blic”.

Osim toga, kako navode pozivajući se na dobro obaveštene diplomatske izvore, Putin je od Dodika tražio i da smanji zapaljivu retoriku i ličnim primerom relaksira zategnute odnose Srba i Bošnjaka.

20160922220552_388642

Priča o referendumu između Dodika i Putina trajala je samo nekoliko minuta, navodi “Blic”.

Nakon što je predsednik RS ruskog lidera informisao o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, kako je naveo, pokušajima Bošnjaka i jednog dela međunarodne zajednice da ospore održavanje referenduma o Danu RS, Putin je Dodiku preneo principijelnu podršku Rusije.

Međutim, šef ruske države je predsedniku RS preneo i to da njegova zemlja očekuje smirivanje tenzija u BiH, odnosno da od Dodika kao i svih ostalih političkih lidera u regionu očekuje blaži rečnik, otkrivaju sagovornici “Blica”.

Predsednik Rusije bio je izričit u poruci predsedniku Republike Srpske da svojim postupcima i izjavama mora da doprinese smirivanju situacije u Bosni i Hercegovini i regionu i smanjenju napetosti između Srba i Bošnjaka.

b92

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO