Naslovna Featured Istaknuto Putevi Srbije: Početak rekonstrukcije puta Novi Pazar – Raška do kraja septembra

Putevi Srbije: Početak rekonstrukcije puta Novi Pazar – Raška do kraja septembra

putevi-srbije:-pocetak-rekonstrukcije-puta-novi-pazar-–-raska-do-kraja-septembra

NOVI PAZAR – Dugo očekivana rekonstrukcija puta Novi Pazar – Raška trebalo bi da počne krajem septembra, mesec dana kasnije nego što je ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastukture Tomislav Momirović najavio prilikom poslednje posete ovom gradu, objavio je danas radio Sto plus.

Prema saznanjima tog radija, inženjeri kompanije “Novi Pazar put”, kojoj je poveren posao vredan preko milijardu i po dinara, već nekoliko dana obilaze trasu i vrše pripreme, ali zvaničan početak radova čeka zeleno svetlo “Puteva Srbije”.

U tom javnom preduzeću su rekli da je u toku “postupak razmatranja dokumentacije za početak izvodjenja radova”, te da se očekuje da svi uslovi za početak radova budu ispunjeni.

“Očekuje se da će radovi početi do kraja septembra. Ugovoreni rok za izvodjenje radova je 488 dana od dana uvodjenja izvodjača radova u posed. Planirani rok za završetak radova je 25. novembar 2023. godine, ukoliko vremenski uslovi budu povoljni”, rekli su u “Putevima Srbije”.

Iako se u javnosti spekulisalo da bi, dok radovi budu trajali, za saobraćaj mogao da se osposobi stari magistralni put Novi Pazar – Raška, do toga neće doći.

“Radovi će se izvoditi pod saobraćajem, naizmeničnim propuštanjem vozila koje će biti regulisano semaforima ili mahačima o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena”, istakli su u “Putevima Srbije”.

Radovi na rekonstrukciji 17,9 kilometara dugog putnog pravca obuhvatiće uklanjanje i rušenje oštećenih konstrukcija, ivičnjaka i kolovoza, pripremu podloge i nanošenje novih slojeva asfalta, uz uklanjanje telekomunikacionih i optičkih instalacija.

Od izvodjača se očekuje i da izvrši rekonstrukciju mostova, sistema za odvodnjavanje, postavi bankine, LED rasvetu, nove saobraćajne znakove, izgradi potporne zidove, ali i sve druge radove propisane glavnim projektom.

Rekonstrukcija će zajednički biti finansirana od strane Evropske investicione banke i Republike Srbije.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version