Naslovna Featured Istaknuto Putevi Srbije: 1800 putara na terenu

Putevi Srbije: 1800 putara na terenu

JP „Putevi Srbije” obaveštava javnost da se saobraćaj na državnim putevima odvija otežano zbog loših vremenskih uslova i novih snežnih padavina, pojave mestimične poledice i magle.

1800 putara sa svim raspoloživim mašinama i kamionima za posipanje i čišćenje snega je na terenu  24 časa, čineći sve da se saobraćaj neometano odvija.

Raspolažemo sa dovoljnim količinama soli, kamenog agregata i rizle kao i hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa.

Posebnu pažnju pri organizaciji zimskog održavanja državnih puteva I i II reda poklanjamo: mostu “Gazela”, prevoju Bubanj Potok, Begaljičkom Brdu, prevoju “Mečka”,  Čestobrodici, Zlatiboru, Popadiji, Tresibabi, Svetinji, usponu Rušanj i Rudnik na Ibarskom putu, prevojima na Fruškoj Gori (Iriški Venac i Banstol), mostu Beška, prevoju Jaram na putu Brzeće – Кopaonik i drugim.

Državni putevi trećeg prioriteta odnosno C kategorije održavanja (lokalni i seoski putevi) čiste se tek nakon što se u potpunosti očiste državni putevi prvog i drugog prioriteta odnosno A i B kategorije održavanja.

JP „Putevi Srbije” apeluje na sve učesnike u saobraćaju da bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko krenu da obavezno imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na putu.

Detaljne informacije o stanju, eventualnim zabranama, odronima, magli, ledu i prevojima na kritičnim deonicama, na državnim putevima Republike Srbije u realnom vremenu, svakodnevno u 6:00 i 18:00 časova, a u slučaju vanrednih okolnosti i češće, možete naći na internet prezentaciji JP „Putevi Srbije”, na linku: http://www.putevi-srbije.rs/index.php/izveštaj-zimske-službe

JP “Putevi Srbije”

Odeljenje za odnose sa javnošću

Exit mobile version