Putari spremni za zimsko održavanje

Iako su brojna gradilišta i dalje aktivna, sezona zimskog održavanja puteva zvanično je počela 1.novembra. Služba zimskog održavanja novopazarskog preduzeća za puteve ”Novi Pazar – put” trenutno je na nultom stepenu angažovanosti, ali kada je u pitanju mehanizacija i posipni materijal, sve je spremno za prvi sneg.

Sezona zimskog održavanja puteva zvanično je počela 1.novembra. Međutim, preduzeće za puteve ”Novi Pazar – put” i dalje je u letnjem režimu rada, jer aktuelni klimatski uslovi omogućavaju da građevinska sezona i dalje traje.

”Mi i dalje radimo na više gradilišta na teritoriji koju održavamo počev od Kraljeva, Kopaonika, Raške, Novog Pazara, Sjenice i Tutina. Svuda smo i dalje aktivni na letnjem održavanju puteva. Što se tiče zimskog održavanja tu smo na nultom stepenu nagažovanja. To znači da imamo dva punkta gde dežuramo 12 sati tokom noći, gde eventualno ima potrebe za posipanjem sloli, jer dolazi do niskih temperatura tokom noći tako da su neophodne intervencije na pojedinim putnim pravcima”, kaže rukovodilac redovnog održavanja Senad Ibragić.

Trenutno su na nultom stepenu angažovanja, ali kada je u pitanju mehanizacija i posipni materijal, naglašava rukovodilac redovnog održavanja, putari su  potpuno spremni i za prvi sneg. Za zimsko održavanje spremna su 22 kamiona, kao i ostala oprema, kao što su noževi, posipači soli i sl. Ibragić je naglasio da na zalihama trenutno ima 5 hiljada tona soli, što, kako je kazao, nikada ranije nije bilo. ”Spremni smo da svakog momenta možemo izaći na zimsko održavanje”, kazao je Ibragić.

S.Lj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO