Putari spremni – Za nas počinje zima

Novi PazarPreduzeće “Novi Pazar Put” danas počinje zimsko održavanje puteva koje će trajati dok situacija na terenu to zahteva, rekao je rukovodilac održavanja puteva u ovom preduzeću Nermin Ljajić.

putari copy

On je radiju Sto plus rekao da zimsko održavanje puteva počinje večeras od 20 časova i da su novopazarski putari spremni za predstojeću zimu.

“Na zalihama imamo oko 3.000 tona putne soli i oko 5.000 tona rizle. Takođe, spremili smo i dovoljno vozila, kao i ljudi koji će raditi na zimskom održavanju puteva”, izjavio je Ljajić.

On je dodao da je uredbom Vlade Srbije o kategorizaciji puteva “Novi Pazar Put” odgovoran za održavanje državnih puteva prvog i drugog prioriteta, dužine oko 419 kilometara.

“Putnih pravaca nižih prioriteta na našem području ima oko 450 kilometara i još uvek nije definisano u čijoj će oni biti nadležnosti. Mi nismo u obavezi da se na tim putevima pojavljujemo i da ih, bez posebnog naloga, održavamo”, rekao je Ljajić.

Tokom zime, novopazarski putari najviše posla imaju na putevima u višim predelima Pešterske visoravni, prilazima turističkim mestima Kopaoniku, Goču i Goliji, kao i na putnom pravcu Novi Pazar – Ribariće.

AD “Novi Pazar Put” održava puteve na teritoriji ovog grada, Kraljeva, Raške, Sjenice i Tutina, a čak 70 odsto njih je iznad 500 metara nadmorske visine.

radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO