Pumpe za dezinfekciju registrovanim stambenim jedinicama

U cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti Covid 19, Gradski štab za vanredne situacije izdao je naredbu za hitnu nabavku pumpi za dezinfekciju sa mehaničkim pritiskom za potrebe registrovanih stambenih jedinica. Prema rečima rukovodioca Odeljenja za stambeno – komunalne poslove Hidajeta Plojovića upravnici zgrada biće pozvani da besplatno preuzmu pumpe, a dezinfekciona sredstva će preuzimati na poznatim punktovima u gradu.

”Suština priče je da svaka stambena zajednica, koja je registrovana od strane službenika  lokalne samouprave će dobiti poziv da u određeno vreme i na određenom mestu prezuzme pumpu. Punjenje dezinfekcionim sredstvima će se vršiti na gradskim punktovima”, kazao je Plojović.

Takođe, naredbom Štaba za vanredne situacije Grad će refundirati troškove ukopa porodicama čiji su članovi preminuli od posledica zaraze od Covid 19.

Inače, na gradskom posebnom računu, namenjenom borbi protiv epidemije, na današnji dan nalazi se 4.539.053,00 dinara. Juče je Opštoj bolnici uplaćeno 260 hiljada dinara za sanitarne potrebe, a redovne izveštaje o uplatama i isplatama sa ovog računa građani mogu pratiti na gradskom sajtu.

S.Lj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO