PU Novi Pazar Droga nije nestala, netačno je izmerena

Nakon pisanja portala da je iz novopazarske policije “nestalo šest kilograma marihuane zaplenjene u jednoj akciji”, Policijska uprava danas je demantovala takve tvrdnje, navodeći da droga nije nestala, već da je netačno izmerena.

U Policijskoj upravi je rečeno da je prilikom akcije 23. oktobra u magacinu jedne novopazarske firme pronađeno osam kesa u kojima se nalazila marihuana.

“Pošto su, u prisustvu tužilaca, izmerene dve kese sa 960 grama i oko 1,1 kilograma marihuane, na vagi je slučajno prebačeno na mernu jedinicu ‘libra’, koja meri dva puta veću gramažu. Po završetku merenja, ukupna težina iznosila je nešto više od devet kilograma”, kazali su u policiji.

Greška je otkrivena prilikom veštačenja kada je utvrđeno da je droga pogrešno izmerena i da je stvarna težina zaplenjene marihuane oko 4,8 kilograma.

“Policija je o ovom propustu obavestila Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru, a policijski službenici koji su napravili propust prilikom merenja biće sankcionisani”, dodaju u Policijskoj upravi.

U akciji policije 23. oktobra uhapšen je Dževat Latifović (47), koji se samo par sati kasnije nagodio sa Višim tužilaštvom, pa je pravosnažno osuđen na šest godina zatvora.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO