PS u dvorani: Trio za medalje

Atletičari Novog Pazara Amela Terzić, Elzan Bibić i Teodora Simović učestvovaće tokom vikenda na Prvenstvu Srbije u dvorani, a trener Rifat Zilkić rekao je da na dvodnevnom takmičenju u Beogradu očekuje nekoliko medalja.

“Idemo sa najjačim sastavom. Očekujem medalje od svih i nekoliko državnih titula, ali ovo je usputno takmičenje pre Evropskog prventva, koje je na programu od 3. do 5. marta u Beogradu. To se pre svega odnosi na Amelu, dok Elzan i Teodora tek treba da ispune kriterujume za učešće”, rekao je Zilkić.

Terzić će na državnom prvenstvu trčati na 1.500 i 800 metara.

“Iza mene su najuspešnije pripreme u Ulcinju, što treba pretočiti u pravi rezultat. To, ipak nije jednostavno. Prvi put ću nastupiti u dvorani posle dugih priprema, ali ovo nije jedino takmičenje za koje sam se spremala. Tu su i miting u Beogradu (18. februara), kao i šampionat Evrope”, navela je Terzić.

Bibića, koji je tokom poslednjih nekoliko sedmica imao lakšu povredu, očekuju trke na 3.000 i 1.500 metara.

“Uspeo sam da u finišu priprema u Ulcinju saniram povredu i odradim nekoliko dobrih treninga. Konkurencija je solidna, a verujem da ću se barem približiti svojim najboljim ostvarenjima”, kazao je Bibić.

Simović će najpre trčati na 1.500 metara, a prijavljena je i za dvostruko dužu deonicu.

“Trčanje u dvorani mi nije jača strana, ali drago mi je da ću na 1.500 metara nastupiti sa Amelom. S druge strane, žao mi je što na 3.000 metara konkurencija nije jača. Nadam se da će se dobar rad u Ulcinju odraziti i na stazi”, rekla je Simović.

Prvenstvo Srbije u dvorani startovaće sutra u 10.00 trkom sedmobojaca na 60 metara.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO