Naslovna Sport Fudbal Prvi trening Reala sa Zidanom: Da osvojimo sve

Prvi trening Reala sa Zidanom: Da osvojimo sve

Prvi trening Reala sa Zidanom: Da osvojimo sve 

Zinedin Zidan održao je prvi trening kao trener Real Madrida, a legendarni fudbaler rekao je da je cilj da njegova ekipa osvoji Primeru i Ligu šampiona.  

  
Oko 6000 ljudi u SC Alfredo di Stefano želelo je da vidi legendarnog Zizua u ulozi šefa stručnog štaba A tima, kog su dočekali ovacijama po izlasku na teren..

On je na klupi madridskog tima zamenio Rafu Benitesa, prethodno je radio kao trener B tima, a bio je i pomoćnik Karlu Ančelotiju u prvom timu.

Zidan kaže da je ovo veoma važan korak u njegovoj karijeri, bez mnogo razmišljanja prihavatio je novi izazov, za koji kaže da je možda i važniji od momenta kada je kao igrač stigao u Real.

  
„Prethodni posao bio je važan, ali ovo je veliki dan. Dali su mi priliku da vodim ovaj tim i prihvatio sam zato što sam želeo novi izazov. Ovaj tim je dobar u ligi. Tek treba da se odigaju važni mečevi, imamo još šest meseci . Uloga trenera je da donese rezultate. Moja prošlost kao igrača se ne računa. Ovo je novi korak i važno je da pobeđujemo.”

Real se trenutno nalazi na trećem mestu Primere sa 37 bodova, a u nokaut fazi Lige šampiona igraće sa Romom. Zidan ističe da je cilj da njegova ekipa osvoji oba trofeja.

  
„Cilj je da osvojimo sve. Imamo priliku da dođemo do dva trofeja i pokušaćemo da to i učinimo.“

Zidan je istakao na koji način želi da motiviše svoje fudbalere i kakav stil igre može da se očekuje od madridskog tima.

„Važno je što poznajem ceo tim, znam igrače još otkad sam radio sa Ančelotijem, ali rad je takođe važan. Navijačima bih poručio isto ono što sam i igračima. Uzbuđenje, strast. Pokušaćemo da budemo uzbudljivi i zanimljivi navijačima koji znaju mnogo o fudbalu. Učinićemo sve da ih usrećimo. Pokušaću da uspostavim svoju igru, ali budite sigurni da će se igrači zabavljati na terenu. Važno je motivisati igrače, to je prvo na čemu ću raditi. Najvažnije je da igraju fudbal i moj koncept je brza igra sa dosta poseda na protivničkoj polovini. To je moja ideja“, rekao je Zidan.

Video

Exit mobile version