Prvi rezultati dogovora u Ankari, u Sandžak stigla turska tehnička delegacija

Novi Pazar – Nakon što su u Turskoj prilikom posete srbijanske delegacije potpisani brojni sporazumi, među kojima i oni koji se tiču izgradnje auto puta Sarajevo Beograd i izgradnje puteva u Sandžaku, u Novi Pazar stigla je tehnička delegacija koju je danas primio gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima.

Na ovaj način, samo nekoliko dana po završetku posete, krenulo se u realizaciju dogovora postignutih u Ankari.

”Samo nakon par dana došla je tehnička delegacija iz Turske koja je obišla put, upoznala se sa trasom puta i možemo biti srećni što su došli samo nakon par dana i sigurni smo da će se ubrzo raditi na realizaciji ovog projekta, a na zadovoljstvo svih građana koji žive u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i uopšte svih građana Sandžaka” kazao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Inače, sam potpredsednik Vlade i ministar Rasim Ljajić početkom nedelje najavio je dolazak tehničke delegacije koja će početi dogovore koji treba da predstavljaju osnov za realizaciju ovog projekta.

Podsećamo, jedan od najvažnijih sporazuma potpisanih u Turskoj tiče se izgradnje auto puta od Beograda do Sarajeva i to o obe trase tog puta, jednoj koja vodi preko Bijeljine i drugoj koja vodi preko Višegrada. Takođe radi se i o izgradnji puteva, odnosno pravaca u Sandžaku, pre svega puteva Novi Pazar- Sjenica- Aljinovići, Novi Pazar- Tutin i Sjenica- Tutin.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO