Naslovna Featured Istaknuto Prvi put u Novom Pazaru uradjena totalna proteza kuka

Prvi put u Novom Pazaru uradjena totalna proteza kuka

 U novopazarskoj Opštoj bolnici Novi Pazar na odeljenju hirurgije danas je prvi put urađenja totalna proteza kuka. Nju je uz asistenciju naših lekara ortopeda uradio Prof. dr Zoran Baščarević ,direktor Ortopedske klinike Banjica. Dolazak eminentnih lekara iz Beograda u ovu našu zdravstvenu ustanovu je dogovor direktora Opšte bolnice Novi Pazar dr Meha Mahmutovića i njegovih saradnika sa ministrom zdravlja koji se uspešno sprovodi.

“Prof.dr Zoran Baščarević pored toga što je izuzetan stručnjak u svojoj oblasti je i naš dobar prijatelj koji je oduvek bio prijateljski nastrojen prema našoj bolnici i svim građanima, tako da je bez premišljanja prihvatio da uzme učešće u projektu koji sprovodimo po dogovoru sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom”, kazao je direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović i dodao da je ovo zaista istorijski trenutak za naše zdravstvo.

 

Dr Baščarević naglašava da je ustvari najbitnije to što će se građani ovog regiona moći da se leče upravo u svom regionu ali i dodao da će teške, zahtevne i kompleksne operacije ipak biti izvođene u nama dostupnim tercijalnim ustanovama. Načelnik ortopedije u Novom Pazaru dr Muzafer Halilović kazao je da je projekat saradnje Ministarstva zdravlja i Opšte bolnice Novi Pazar pun pogodak.

Totalna proteza kuka danas je urađena kod dva pacijenta koji se, kako smo dobili informaciju, odlično osećaju i kod kojih je operacija protekla bez ikakvih problema.

Exit mobile version