PRVI PUT U NAŠEM GRADU, POČINJE FESTVAL “Zeman”, koji predstavlja fuziju sevdalinke, ali i drugih tradicionalnih i modernih zvukova

Prvi World music festival “Zeman” počinje sutra, i trajaće tri dana. Riječ je o muzičkom događaju koji promoviše fuziju sevdalinke, ali i drugih tradicionalnih zvukova, sa modernim muzičkim pravcima.
Prve vječeri festivala publici će se predstaviti muzički sastav “Sevdah duende” iz Sarajeva, druga noć rezervisana je za takmičarski dio u okviru kojeg će nastupiti deset finalista odabranih konkursom, a poslednje večeri festivala nastupiće sarajevski sazlija Jusuf Brkić i beogradski ansambl “Rahat” koji neguje tradicionalnu osmansku muziku.
“Ovaj festival je planiran mjesecima unazad i produkt je jedne dobre saradnje sa vrsnim muzičarima, sa dragocenim iskustvom. Ovo je za nas važan projekat”, kazao je na konferenciji za novinare urednik u Kulturnom centru Aladin Imamović.
Direktor novopazarskog Kulturnog centra Husein Memić rekaoje da će publici biti predstavljen izuzetan muzički program, koji je pripreman godinu dana, u saradnji sa vrsnim muzičarima Mirzom Redžepagićem i Kenanom Mačkovićem.
“Reč je o velikom poslu za sve nas. Ali se nadam da će uživati svi naši sugrađani. Ovo je festival internacionalnog karaktera i imaćemo goste iz svih krajeva bivše Jugoslavije, a u okviru takmičarskog dijela ugostićemo muzičare koji su profesionalci u svom poslu”, objasnio je Memić.
Član organizacionog tima festivala Tarik Brunčević rekao je da se o svakom aspektu festivala posebno vodilo računa, naročito o mestu njegovog održavanja.
Festival će biti održan na gradskoj tvrđavi,kraj kule motrilje.
Pokrovitelji festivala su Grad Novi Pazar i Kulturni centar. Međutim, doprinos u organizaciji dale su i brojne institicije poput biblioteke “Dositej Obradović”, Kancelarije za mlade i RTV Novi Pazar.

https://youtu.be/90fmpvQb_y0

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO