Narodna skupština Republike Srpske imaće prvi put u svojoj istoriji narodnu poslanicu koja nosi hidžab.

Riječ je o Begiji Smajić iz Srebrenice koja je u NSRS ušla na listi “Zajedno za BiH” koja ima četiri poslanika.

Smajićeva je profesorica matematike i fizike PŠ Potočari i Prvoj osnovnoj školi u Srebrenici, a bila je odbornica u Skupštini opštine Srebrenica.

Begija je rođena u selu Grujčići. Majka je dvojice dječaka, a prije Srebrenice živjela je u Tuzli, a nakon toga i u Kalesiji.

“Život u Potočarima za mene lično je dobar. Nastojim da pronađem način kako da poboljšam život, ne samo moje porodice nego i svim građanima opštine Srebrenica. Da dam svoj lični doprinos životu svakog čovjeka na ovim prostorima. Mislim, samo ako se dobro organizujemo lijepo možemo da živimo”, rekla je ranije Begija Smajić za NEON Televiziju, javlja Srpskainfo.

2 KOMENTARA

  1. To nece izbrisati iz sjecanja sve one patnje i stradanja koji su predhodili stvaranje genocide republike srpske. U republici srpskoj a i u Srbiji postoji a trajace jos dugo ta mrznja prema Bosnjacima… A to je ocito pokazala Ana Brnaric u jednom nedavnom interviju… ta bolesna zena negira genocid i zeljna je krvi.
    Da nije Rasim na vojnoj vjezbi to sa Dodiikom dogovorio…

    Ova mlada zena je zrno glukoze u preslanom Crnom Moru zvanom genocidna republika srpska i njene matere Srbija.

  2. To sto je ova postena zena u nekoj genocidnoj skupstini nije rezultat Rasimovog, Suljinog angazovanja ili rada unistene Suljine SDA… vec jedinog Inksana zvonog Zukurlic…ON se vise bori za Bosnu nego neki bosanski politicari… jedino je ON OSUDIO negiranje GENOCIDA u Srebrenici od neke Ane Brvnaric.
    A Jedini Bosnjak koji javno place na sudbinama genocidasa je Rasim. On nebi ni rijeci rekao ako bi Dodik zapoceo novi genocid nad Bosnjacima. Pogledajte samo Rasima kako sa Dodikom i Vucicem na Pesteru posmatra vojne vjezbe…

Comments are closed.