Prvi po redu festival vizuelne umetnosti u Novom Pazaru

NOVI PAZAR – Danas od 17:00 casova u Kulturnom centru Novi Pazar počinje prvi festival vizuelne umetnosti koji organizuje Škola za dizajn tekstila i kože.

Ovaj festival ima za cilj osposoblјavanje srednjoškolaca za razumevanje uloge vizuelnih informacija i dizajn razmišlјanja u kontekstu savremenih društvenih pitanja: razvoj strategija za kreativno istraživanje i generisanje ideja.

Kako se pojavilo interesovanje i u Severnoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, on je proširen i srednjoškolci iz ovih zemalja su dobili priliku da učestvuju i razmenjuju ideje sa srednjoškolcima iz svih delova Srbije.

Vizuelne oblasti iz kojih se takmiče jesu fotografija, plakat i modna ilustracija.

Škole koje učestvuju na Festivalu vizuelnih umetnosti u kategoriji za modnu ilustraciju su:
l
Škola za dizajn- Beograd, Škola Gjorče Petrov -Prilep, Arlinda Kaziu Struga Severna Makedonija, Niko Nestor – Struga i Umetnička škola- Niš.

U kategoriji za fotografiju učesnici su: Škola primenjenih umetnosti – Šabac, Tehnička škola Mileva Marić Anštajn– Novi Sad, Škola za dizajn tekstila i kože – Beograd, Umetnička škola – Niš, Srednja stručna škola- Bijelo polje, Škola za dizaj tekstila i kože – Novi Pazar.

U kategoriji za plakat učesnici su: Škola primenjienih umetnosti – Šabac škola Niko Nestor –Struga, Umetnička škola – Niš,Škola za dizajn Bogdan Šuput, Škola Gjorče Petrov –Prilep, Škola za dizajn – Beograd, Tehno art – Beograd i Škola za dizajn tekstila i kože Novi Pazar.

U kategoriji za plakat žiri je: Amra Hodžić Jejna, Ajla Dzadarević i Jasmina Bihorac.

U kategoriji za modnu ilustraciju žiri je: Amina Hasanbegović, Senada Jašarević i Mersija Džanković.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO