Naslovna Featured Istaknuto Prvenstvo Balkana u Novom Pazaru u predvečerje Olimpijskih igara u Tokiju

Prvenstvo Balkana u Novom Pazaru u predvečerje Olimpijskih igara u Tokiju

prvenstvo-balkana-u-novom-pazaru-u-predvecerje-olimpijskih-igara-u-tokiju

NOVI PAZAR – Direktor Srpskog atletskog saveza (SAS) Slobodan Branković rekao je danas da će Prvenstvo Balkana krajem juna 2021. godine u Novom Pazaru biti veliko takmičenje u predevečerje Letnjih olimpijskih igara u Tokiju.

“Liste učesnika atletskih takmičenja u Tokiju zatvaraju se u nedelju uveče, 27. juna, pa očekujemo da će u Novi Pazar da dođu mnogi asovi koji do tog trenutka nisu uspeli da ispune kvalifikacione norme”, rekao je Branković novinarima na Atletskom stadionu u Novom Pazaru.

On je danas sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem i predsednikom Atletskog kluba Novi Pazar Nusretom Ćorićem potpisao sporazum o tehničkoj saradnji u organizaciji 74. Prvenstva Balkana, koje će u tom gradu biti održano 26. i 27. juna naredne godine.

“Biće tu atletičari i atletičarke iz 20 država, koje su članice Balkanske atletske federacije (ABAF). Velika je čast što je Novi Pazar za četiri godine dva puta domaćin najvećeg atletskog takmičenja na Balkanu. Ponosam sam što zajedno dobili organizaciju šampionata i verujem da će biti najuspešniji do sada”, naveo je Branković.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac podsetio je da je taj grad uspešno organizovao Prvenstvo Balkana 2017. godine, kao i da je novo domaćinstvo velika čast i obaveza.

“Hvala ABAF i SAS, koji su nam ukazali poverenje da opet budemo domaćini najvećeg atletskog takmičenja na Balkanu. Mi smo grad mladih, grad sporta i grad atletike. Siguran sam da ćemo da budemo dobri organizatori, a da će naši atletičari to vratiti ostvarenjima na stazi. Očekujemo dolazak svih najboljih atletičara i atletičarki poluostrva”, kazao je Biševac.

Biševac je ocenio da je dobijanje organizacije narednog šampionata Balkana pre svega rezultat dobrog rada u Atletskom klubu Novi Pazar.

“Klub je jedan od najuspešnijih na Balkanu. Predvode ga predsednik Nusret Ćorić, savezni kapiten Edin Zuković i nacionalni trener Rifat Zilkić, kao i atletičari koji su širom sveta osvajali medalje i obarali rekorde. Tu pre svih mislim na Amelu Terzić i Elzana Bibića. Njihovim putem krenuli su mnogo mladi, a biće ih još više”, zaključio je gradonačelnik.

indeksonline.rs

Exit mobile version