PRVA PETOLETKA ODE U STEČAJ! Jokić stečajni upravnik!

    Agencija za licenciranje stečajnih upravnika imenovala je Đorđa Jokića za poverenika stečajnog upravnika “Prve petoletke – Delovi” u Novom Pazaru i on će zastupati ovo preduzeće tokom tog procesa.

    Stečajni postupak pogona trsteničke kompanije u Novom Pazaru pokrenulo je Ministarstvo privrede i vodi se pred Privrednim sudom u Kraljevu u kojem je 4. maja već održano prvo ročište.

    Prva petoletk je otišla u stečaj jer su tokom prošle godine propala tri pokušaja njene privatizacije i što je sa 31. decembrom 2015. godine prestao da postoji društveni kapital.

    Treći pokušaj prodaje ovog preduzeća propao je nakon što je konzorcijum fabrike nameštaja “Numanović SNS” i “Pejić turs”, koji je početkom decembra prošle godine sa ponuđenih 2,2 miliona evra pobedio na licitaciji za kupovinu “Prve petoletke”, odustao od potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

    Od kupovine je odustao i Mersudin Dazdarević iz Tutina koji je na licitaciji podneo drugu najbolju ponudu, pa je Agencija za privatizaciju prodaju proglasila neuspešnom.

    Fabrika “Prve petoletke” u Novom Pazaru zapošljavala je 26 radnika, a u njenom vlasništvu je, osim hale i 40 mašina starih preko 30 godina, i oko 4 hektara građevinskog zemljišta.

    Svim zaposlenim, koji imaju pravo na to, su isplaćene otpremnine, a u radnom odnosu je ostalo samo par administrativnih radnika koji su neophodni za vođenje stečajnog postupka.

    radio sto plus.

    Exit mobile version