Prva nedelja oktobra u znaku dece

U ponedeljak počinje obeleževanje Dečije nedelje u Novom  Pazaru. Tradicionalno, u danima posvećenima deci biće organizovane brojne aktivnosti a sve u organizaciji Prijatelja dece i Grada Novog Pazara.

I ove godine najmlađi Novopazarci će obeležavanje svoje nedelje početi maskenbalom, defilujući gradskim ulicama u pratnji svojih vaspitača.

Učenici osnovnih škola i ove godine, po uzoru na prethodne na gradskim punktovima deliće nalepnice i na taj način prikupljati sredstva za fond ”Pomoć deci u nevolji”.

U gradskom parku još jedna generacija zasadiće svoje drvo, a kompletna aktivnost biće propraćena adekvatnim programom i sadržajima.

Za đake prvake i ove godine u školama će biti organizovane dpobrodošlice, te će crtežima biti poslata poruka da je ”podeljena sreća dva puta veća” a isti će biti i predmet likovnih i literarnih konkursa na ovu temu.

Naši najmlađi sugrađani biće u prilici da upoznaju, razgovaraju i postave pitanja gradonačelniku jednog od najmlađih gradova u Evropi prilikom prijema koji će biti organizovan krajem nedelje.

Obeležavanje Dečije nedelje i ove godine realizuju GO ”Prijatlji dece” i Grad Novi Pazar.

Senada Kalić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO