PROVOKACIJA LIDERA OPOZICIJE! Ljotićevac Boško Obradović došao u Novi Pazar da vređa Bošnjake i negira Sandžak! FOTO

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je Raška oblast “izvor srpske državnosti” i ocenio da je “krajnje pogrešno taj deo Srbije nazivati Sandžakom”.

На величанственој прослави 1000 година од првог писаног помена Рашке епархије. Петрова црква у Новом Пазару (Старом Расу), мајка свих српских цркава! Ово није Санџак, ово је Рашка, старија од Немањића, колевка српске државности и црквености, место рођења и крштења Светога Саве! pic.twitter.com/7FEMEISgKX— Бошко Обрадовић (@BoskoObradovic) September 8, 2019

Prisustvujući obeležavanju 1.000 godina postojanja Raške eparhije SPC u Petrovoj crkvi u Starom Rasu, Obradović je naveo da su Novi Pazar i ceo Stari Ras “državna i crkvena kolevka u srpskom narodu”.

“Ovde u Raškoj oblasti začeta je i srpska država i crkva, i zato je krajnje pogrešno ovaj deo Srbije nazivati Sandžakom – prema nazivu teritorijalne jedinice iz vremena turske okupacije naših prostora. Tek nas čeka svečano obeležavanje 800 godina SPC ali, kao što vidimo na ovim prostorima, hrišćanstvo, srpski narod i država stariji su od Nemanjića”, naveo je Obradović a prenele Dveri.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO