Naslovna Vijesti Politika PROVODIO SE: Ugljanin u kafani pojeo i popio 2,5 miliona!

PROVODIO SE: Ugljanin u kafani pojeo i popio 2,5 miliona!

Kako prenosi dnevni list Kurir Ministarstvo bez portfelja na putovanja i ugostiteljske usluge spiskalo više od 2,5 miliona dinara narodnih para!

Umesto da razvija opštine, razvijao ugostiteljstvo

BEOGRAD – Pili, krkali i provodili se.
Kancelarija za razvoj nedovoljno razvijenih područja na čelu sa ministrom Sulejmanom Ugljaninom, umesto da ulaže u siromašne opštine u Srbiji, potrošila je iz budžeta Vlade Srbije više od 2,5 miliona dinara, i to za takozvane troškove reprezentacije! Ručkovi i večere su najčešće „specijalizovane usluge“ koje su iz ove kancelarije plaćane narodnim parama. Tako su kafane „Madera“, „Borići“, „Tadž“, hotel „Jugoslavija“, „Romansa“ i drugi najčešće pominjani pružaoci usluga Kancelarije za razvoj nerazvijenih područja u 2011. godini na spisku diskrecionih rashoda Vlade Srbije.

Pored ogromnih kafanskih cehova, Ugljaninovo ministarstvo bilo je široke ruke i kada su pokloni u pitanju. Tako su oni na ime poklona potrošili skoro ceo milion dinara! Samo u parfimeriji „Sefora“ spiskali su 77.630 dinara. Za novogodišnje darovanje dali su 142.500 dinara, a od Udruženja likovnih umetnika su za 235.440 kupili takođe „poklone“!

Da su pored dobre hrane i pića zaposleni u ovoj kancelariji voleli i da putuju, govori račun od 86.809 dinara koje su platili turističkoj agenciji „Magelan“. Za rentakar, iznajmljivanje automobila, njihovi troškaroši bili su nešto skromniji, pa su firmi „Astra rentakar“ u 2011. godini platili tek 26.500 dinara.
(S. S.)

 

[box]
Radili sve osim svog posla

Posao Kancelarije za razvoj nedovoljno nerazvijenih područja jeste da pomogne nerazvijene opštine u Srbiji, da ih uključi i integriše sa drugima, da postigne ciljeve održivog razvoja. Ukupni troškovi Kancelarije za razvoj nedovoljno nerazvijenih područja u 2011. godini iznose 12.354.910,03 dinara. Od toga je najveći deo novca potrošen za poslove van sektora kojim se kancelarija bavi.

[/box]

 

Preuzeto: Kurir info

 

Posting....
Exit mobile version