Petak, 30 Septembra, 2022
NaslovnaVijestiPolitikaPROVODIO SE: Ugljanin u kafani pojeo i popio 2,5 miliona!

PROVODIO SE: Ugljanin u kafani pojeo i popio 2,5 miliona!

Kako prenosi dnevni list Kurir Ministarstvo bez portfelja na putovanja i ugostiteljske usluge spiskalo više od 2,5 miliona dinara narodnih para!

ssulejman-ugljanin-kafana-ugostiteljske-usluge-1364596451-288948

Umesto da razvija opštine, razvijao ugostiteljstvo

BEOGRAD – Pili, krkali i provodili se.
Kancelarija za razvoj nedovoljno razvijenih područja na čelu sa ministrom Sulejmanom Ugljaninom, umesto da ulaže u siromašne opštine u Srbiji, potrošila je iz budžeta Vlade Srbije više od 2,5 miliona dinara, i to za takozvane troškove reprezentacije! Ručkovi i večere su najčešće „specijalizovane usluge“ koje su iz ove kancelarije plaćane narodnim parama. Tako su kafane „Madera“, „Borići“, „Tadž“, hotel „Jugoslavija“, „Romansa“ i drugi najčešće pominjani pružaoci usluga Kancelarije za razvoj nerazvijenih područja u 2011. godini na spisku diskrecionih rashoda Vlade Srbije.

Pored ogromnih kafanskih cehova, Ugljaninovo ministarstvo bilo je široke ruke i kada su pokloni u pitanju. Tako su oni na ime poklona potrošili skoro ceo milion dinara! Samo u parfimeriji „Sefora“ spiskali su 77.630 dinara. Za novogodišnje darovanje dali su 142.500 dinara, a od Udruženja likovnih umetnika su za 235.440 kupili takođe „poklone“!

Da su pored dobre hrane i pića zaposleni u ovoj kancelariji voleli i da putuju, govori račun od 86.809 dinara koje su platili turističkoj agenciji „Magelan“. Za rentakar, iznajmljivanje automobila, njihovi troškaroši bili su nešto skromniji, pa su firmi „Astra rentakar“ u 2011. godini platili tek 26.500 dinara.
(S. S.)

 

[box]

Radili sve osim svog posla

Posao Kancelarije za razvoj nedovoljno nerazvijenih područja jeste da pomogne nerazvijene opštine u Srbiji, da ih uključi i integriše sa drugima, da postigne ciljeve održivog razvoja. Ukupni troškovi Kancelarije za razvoj nedovoljno nerazvijenih područja u 2011. godini iznose 12.354.910,03 dinara. Od toga je najveći deo novca potrošen za poslove van sektora kojim se kancelarija bavi.

[/box]

 

Preuzeto: Kurir info

 

RELATED ARTICLES

3 KOMENTARA

  1. Nista novo! On je osvedoceni meraklija za pare…on je budzet grada ojadio dok je bio na vlasti! Svedoci smo svi da dok je on bio na vlasti nisu se asvaltirale ulice,nisu pravljena obdanista,trg,setalista,skole,stadioni,sale,mostovi……….sve je zavrsavalo u njegovom dzepu i dzepovima nekolicine ljudi oko njega!!!!!

  2. Dzaba, nekim glavu da razbijes ne mozes im dokazat kakav je tuljo i svi oko njega. Sramota i grehota 🙁

  3. Nama u Pazaru je to kako se pare kod njih trose sasvim jasno jos odavno. Zato su i zavrsili tamo gdje im je mesto, makar sto se nase opstine tice.

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO