Naslovna Vijesti Politika Protiv opštinskih odbora Stranke demokratske akcije i Grupe građana Dveri Stari Ras...

Protiv opštinskih odbora Stranke demokratske akcije i Grupe građana Dveri Stari Ras iz Novog Pazara podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka

troskoviAgencija za borbu protiv korupcije objavila je na svojem sajtu da je protiv opštinskih odbora Stranke demokratske akcije i Grupe građana Dveri Stari Ras iz Novog Pazara podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog nedostavljanja izveštaja o troškovima u prošlogodišnjoj izbornoj kampanji.

Partije koje Agenciji za borbu protiv korupcije ne podnesu godišnji finansijski izveštaj čine prekršaj za koji je propisana novčana kazna i uskraćivanje budžetskih dotacija u narednoj godini.

Transparentnost Srbija ocenjuje da je trenutno za gotovo polovinu troškova kampanje na majskim izborima krajnji izvor finansiranjaostao nepoznat, bilo zato što su troškovi finansirani iz kredita ili zato što nisu izmireni.

Transparetnost Srbija smatra da bi Agencija za borbu protiv korupcije i Državna revizorska institucija trebalo da provere tačnost godišnjih finansijskih izveštaja, jer pojedini podaci iz ranijih izveštaja, koji nisu proveravani, stvaraju sumnju u njihovu verodostojnost.

Exit mobile version