Utorak, 27 Septembra, 2022
NaslovnaSandžakNovi PazarProtestna šetnja protiv karikature Poslanika u Petak posle Džuma namaza

Protestna šetnja protiv karikature Poslanika u Petak posle Džuma namaza

Novi Pazar – Mediji bliski Muameru Zukorliću ali i navijačka grupa “Torcida Sandžak” objavili su da će u Petak nakon džuma namaza biti organizovana protestna šetnja zbog objavljivanja karikature Poslanika Muhammeda s.a.v.s.

Nakon poziva Torcide, sličan poziv stigao je i od MOK-a (Muslimanskog omladinskog kluba) Islamske zajednice u Srbiji kojom rukovodi Zukorlić.

“Povodom objavljivanja karikatura i uvreda na račun Poslanika Muhammeda alejhi sselama, u organizaciji džematlija i građana Novog Pazara, pozivamo sve muslimane, građane grada Novog Pazara i šire, sve ljude dobre volje – na mirnu protesnu šetnju u petak 23.1.2015 / 3. Rebiul – ahir 1436.h., sa dzume namaza sa pocetkom u 13:00 časova.

Okupljanje je predviđeno odmah po džumi namazu, na gradskom trgu Gazi Isa-beg Ishakovića oko 12:30 h.” stoji u pozivu Torcide.

 

Kako nezvanično saznajemo skupu će se obratiti Abdurahman ef. Kujević iz Rožaja.

 

RELATED ARTICLES

1 KOMENTAR

  1. Ja ne verujem, kakve dezinformacije, pa sta je ovo?? Kakva bre Torcida organizuje? Kakav Abdurahman????/ E ljudi, dje izvi te viii eee??/ Ja ne mogu da verujem, kakve medije na danasnji vakat, ljudi ovo sto pisu nishta nije istina, ama bas nishta. Petak, u 13:00h organizuju ljudsi iz svih dzemata i gradjani Novog Pazara, a ne torcida sandzak !? Otkud vam to, los izvor, da nzas, admine. Postovanje, koliko si u toku 😉

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO