Naslovna Featured Istaknuto Protest podrške učiteljici ispred PU Novi Pazar (VIDEO)

Protest podrške učiteljici ispred PU Novi Pazar (VIDEO)

protest-podrske-uciteljici-ispred-pu-novi-pazar-(video)

NOVI PAZAR – Oko 50 okupljenih građana protestvovalo je danas ispred policijske uprave u Novom Pazaru, kao znak podrške učiteljici Adeli Karaahmetović Melajac.

Okupljeni su mirnim protestom poručili da Adela nije sama i da će građani Novog Pazara pružiti podršku učiteljici koja je učenicima prvog razreda OŠ “Rifat Burdžević Tršo” prvog dana školske godine, umesto himne “Bože pravde”, pustila himnu Bošnjaka “Ja sin sam tvoj”.

Kako nezvanično saznajemo, Adela Karaahmetović Melajac privedena je jutros oko 10 časova, a građani su se spontano okupili kako bi pružili podršku učiteljici.

Među okupljenim građanima nalazi se i Jasmina Curić, predsednica Bošnjačkog Nacionalnog Veća u Srbiji kao i narodni poslanik Enis Imamović.

Upravna inspekcija Ministarstva državne uprave i prosvetna inspekcija Ministarstva prosvete obavile su vanredni nadzor u Osnovnoj školi “Rifat Burdžević Tršo” u Novom Pazaru povodom ovog slučaja.

Prva inspekcija utvrđuje da li su povređeni državni simboli, a druga da li je bilo povrede radne discipline odnosno da li su se direktor i učiteljica oglušili o instrukcije ministra prosvete za početak školske godine.

indeksonline.rs

Exit mobile version