Naslovna Mobile Auto Protest kombi prevoznika: Država nam uskraćuje pravo na rad

Protest kombi prevoznika: Država nam uskraćuje pravo na rad

Beograd, 7. februara 2017 - Udruzenje kombi prevoz punika odrzali su protestnu voznju ulicama Beograda i zatraziti odlaganje primene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobracaju. FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ dr

Nekoliko stotina kombi vozila iz cele Srbije održalo je protestnu vožnju ulicama Beograda, zbog izmena zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Kombi prevoznici tvrde da im je država na taj način uskratila pravo na rad, a građanima mogućnost na izbor prevoza i usluga. Dodaju da je državi cilj da ugasi kombi prevoz, jer su, kažu, nepravedno gurnuti u sferu sive zone i ocenjeni kao nebezbedan prevoz bez ikakvih dokaza.

Oni proručuju da im je cilj da postignu dogovor sa Vladom oko odlaganja primene zakona, jer će u suprotnom, kako navode, više o pet hiljada ljudi ostati bez posla. Kažu da će nastaviti s protestima, ukoliko im se zahtevi ne ispune.

Zakon koji uskoro stupa na snagu predviđa strože kazne za prevoz putnika u putničkim vozilima u koje spada i kombi, odnosno sva vozila do devet mesta.

izvor: N1

Exit mobile version