PRONAĐEN ČOVEK KOJI JE VRATIO SJENIČAKE KOJI SU UMRLI! Infektolog doneo odluku da pacijenti iz Sjenice budu vraćeni, slučaj će proveriti komisija

Direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović rekao je da je odluku da pacijenti iz Sjenice ne budu hospitalizovani u Užicu doneo infektolog te bolnice nakon obavljenih pregleda. Utvrdiće se da li je bilo propusta u lečenju pacijenata, poručio je Božović.

I direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović potvrdio je da su dva pacijenta iz Sjenice u ponedeljak primljena i pregledana na Infektivnom odeljenju užičke Opšte bolnice.

Božović kaže da je infektolog nakon pregleda prepisao terapiju i doneo odluku o tome gde treba da budu smešteni. 

“Pacijenti su pregledani, infektolog je smatrao da prema nalazima, a to će proveriti komisija za unutrašnju kontorlu, oni ne treba u takvom stanju da buru hospitalizovani na Infektivnom odeljenju, već u isturenom odeljenju bolnice u Sjenici. Utvrdiće se da li je bilo propusta u lečenju pacijenata”, rekao je dr Božović.

Užička Opšta bolnica nije kovid bolnica i iz nje se, posle zvanične potvrde da su pozitivni na koronavirus, pacijenti upućuju u kovid bolnice.

Trenutno je u stacionarima Bolnice u Priboju i Prijepolju, hospitalizovano 86 pacijenata sa težom kliničkom slikom.

Dvoje pacijenata je na respiratorima i svi oni čekaju rezultate testa.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO