Naslovna Tehnologija Android Pronađite izgubljeni Android smartfon

Pronađite izgubljeni Android smartfon

Ako izgubiš Android smartfon, pokušaj ovo…

Prvo, potrudi se da niko ne dođe do tvojih podataka i sadržaja u telefonu, a onda i pogledaj gde se, otprilike, nalazi..

whitesmoke_35627724_22

Izgubiti telefon ili saznati da ga je neko ukrao svakako nije prijatno iskustvo. Ipak, Google-ov novi servis mogao bi da makar malo pomogne u njegovom lakšem pronalaženju i zaštiti ličnih podataka, piše Mondo.

Google je početkom avgusta najavio novi servis, po ugledu na Apple i Windows Phone, Android Device Manager, koji omogućava lociranje izgubljenog ili ukradenog telefona i brisanje sadržaja smartfona sa udaljenih mesta.

Ukoliko niste sigurni gde ste u kući ostavili telefon, a sigurni ste da ga niste izgubili možete čak i da pozovete svoj telefon, odnosno da na njemu aktivirate zvono na maksimalnoj jačini zvuka, kako biste ga lakše pronašli.

Android Device Manager omogućava praćenje ukradenog ili izgubljenog telefona na mapama u realnom vremenu, zajedno sa informacijama o njegovom kretanju.

Ove mogućnosti će uskoro biti dostupne za sve Android uređaje 2.2 verzije i novije, korišćenje će, naravno biti besplatno, a biće ponuđena i aplikacija za lakše i brže korišćenje novog servisa.

Google na svom zvaničnom blogu navodi da je samo potrebno biti ulogovan na Google nalog kako bi se svi servisi Android Device Managera koristili.

Exit mobile version