NOVI PAZAR – Bošnjačko nacionalno veće započelo je danas posete sandžačkim školama u okviru programa promocije nastave na bosanskom jeziku kojim se želi povećati broj učenika u nastavi na bosanskom jeziku u Sandžaku.

U okviru tog programa, delegacija Veća posetila je danas novopazarsku srednju Školu za dizajn tekstila i kože i tom prilikom razgovarala sa predstavnicima uprave škole.

Na sastanku je bilo reči o zajedničkom delovanju Veća i škole u realizaciji oglednih časova za potrebe nastave na daljinu u kojima bi učestvovali učenici i nastavnici te škole.

Predstavnici Veća su rukovodstvu škole uručili i knjige iz edicije „Interpretacije iz bošnjačke književnosti” koje će škola podeliti učenicima i nastavnicima u nastavi na bosanskom jeziku.

„Interpretacije iz bošnjačke književnosti” su zajednički projekat Bošnjačkog nacionalnog veća i Zavoda za kulturu sandžačkih Bošnjaka u Republici Srbiji, a obuhvataju dva priručnika za nastavnike predmeta „Bosanski jezik i književnost” – jedan priručnik za usmenu, a drugi za pisanu bošnjačku poeziju.

U delegaciji Veća bili su potpredsednik Veća dr. Sait Kačapor, predsednica Odbora za obrazovanje Elvira Đekić te stručne saradnice Glavnog kabineta.

indeksonline.rs