Promocija književnog opusa Avdulaha Ramčilovića

1

 

U Centru za kulturu Petnjica, 06.08.2013. godine u okviru manifestacije “Zavičajne staze” održano je književno veče posvećeno Avdulahu Ramčiloviću.

Na književnoj večeri predstaviljena je zbirka pjesama “Putevi života” i promovirana najnovija zbirka pjesama “Osmjehni se suncu”. O Avdulahovomstvaralaštvu su govorili: Slobodan Zoran Obradović, Dr. Zećir Ramčilović i Reho Ramčilović koji je ujedno bio i moderator večeri.

U programu je učestvovala grupa mladih recitatora koja je na najjepši način prenela poruku Avdulahovih stihova. Gosti večeri su bili i gosti pjesnici iz regiona koji su uzeli aktivno učešće kao Ramiz Nani Sacirovic. U publici je bilo književnih stvaralaca i poznatih imena iz svijeta Bošnjačke savremene književnosti , među kojima i renomirani bošnjački pisac Faiz Softić. Podršku prijatelju i pjesniku su dali i članovi književnog kluba “Stihom govorim” Natasa Zuric i Sonja Obradović Milovanović – koja je i otvorila književno veče sjajnom interpretacijom Avdulahove pjesme “Pjesma i pjesnici”. Književno veče je izazvalo veliki interes ljubitelja pisane riječi ne samo Bihora i Sandžaka, već i šireg regiona. U publici je bilo prisutnih iz Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, kao i gostiju iz više zapadnoevropskih zemalja. Ovo književno veče i druženje ljudi iz različitih krajeva uz predivne stihove i pjesme afirmiranog autora Avdulaha Ramčilović je dalo posebnu draž i ljepotu cijeloj manifestaciji.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO