NOVI PAZAR – Direktori tri javna preduzeća, dve ustanove i glavni gradski urbanista Novog Pazara biće smenjeni na narednoj sednici lokalne skupštine zakazanoj za četvrtak, 29. oktobar, saznaje radio Sto plus.

Do promena će doći na čelu Gradske čistoće, Parking servisa, Zavoda za urbanizam, Turističke organizacije i Sportsko sajamske ustanove “Pendik”, dok će po sprovedenom konkursu, biti imenovan direktor Javnog preduzeća za uredjenje gradjevinskog zemljišta.

Direktor Gradske čistoće Emin Omerović podneo je ostavku iz “zdravstvenih razloga”, a na njegovo mesto predložen je Armin Mehović, dosadašnji vršilac dužnosti direktora Parking servisa.

Mehović je inženjer gradjevine, a na čelu Parking servisa bio je od 2015. godine, znatno duže nego što je zakonom predvidjeno da traje mandat vršioca dužnosti direktora. Na tu poziciju je imenovan iako nije ispunjavao uslove propisane Zakonom o javnim preduzećima.

Za novog vršioca dužnosti direktora Parking servisa predložen je ekonomista Emir Spica. Diplomu je stekao na Alfa univerzitetu. Pet godina je radio u Kancelariji za mlade, a od 2018. godine je poreski inspektor.

Kao ni njegov prethodnik, ni Spica ne ispunjava uslove iz člana 25. Zakona o javnim preduzećima koji propisuju da direktor mora imati “najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa poslovima javnog preduzeća”.

Ostavku je iz ličnih razloga, podneo gradski urbanista Ahmet Biševac, a na njegovo mesto će doći direktor Zavoda za urbanizam Suat Ljajić.

Ljajić, inženjer arhitekture, na čelu je tog javnog preduzeća od 2013. godine.

Za vršioca dužnosti predložen je inženjer gradjevine Enes Škrijelj, koji je šest godina bio projektant u Zavodu za urbanizam, a od 2012. godine je zamenik direktora i šef odseka za projektovanje.

Pred odbornicima Skupštine Novog Pazara naći će se i predlog imenovanja Muja Šaćirovića za direktora Javnog preduzeća za uredjenje gradjevinskog zemljišta, po sprovedenom konkursu na koji se samo on prijavio.

U odluci o imenovanju nedostaje biografija Šaćirovića koji, uz kraće prekide, od 2015. godine rukovodi jednim od najvažnijih javnih preduzeća u Novom Pazaru.

Ostavku je podnela i vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Novog Pazara Tanja Ratković, a na tu poziciju predložen je Dejan Belojica, master ekonomije.

Direktor je turističke agencije “Dest”, a volontirao je i kao lekar. Završio je Medicinski fakultet u Beogradu, a osnovne i master studije ekonomije na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu.

Direktor Sportsko sajamske ustanove “Pendik” Enes Pljakić podneo je ostavku iz ličnih razloga, navodeći da u narednom periodu očekuje da bude rasporedjen na radno mesto “primereno” njegovoj stručnoj spremi u sklopu te ustanove.

Sportsko sajamska ustanova će promeniti naziv u Ustanova za sport, a za vršioca dužnosti direktora predložen je dosadašnji direktor Sportskog saveza Novog Pazara Emir Mehmedović.

On je profesor fizičkog vaspitanja, a na čelu gradskog Sportskog saveza je od 2015. godine.

indeksonline.rs/Beta