Prolećni odroni na putevima

Na putu Kraljevo-Raška sinoć je došlo do većeg odrona kod mesta Polumir i otežanog odvijanja saobraćaja u naredna dva sata. To je prvi odron ove godine na pomenutoj saobraćajnici koji opominje da ulazimo u period povećane mogućnosti odrona na putevima.

Dva sata trajao je prekid saobraćaja na putu Kraljevo -Raška zbog odrona između Polumira i Bresnika. Odron se dogodio sinoć oko 23 sata kada je došlo i do potpune obustave saobraćaja na ovom putu. Na obe kolovozne trake sručilo se oko 180 kubika kamena i zemlje. Intervencijom novopazarskih putara raščićena je jedna kolovozna traka i omogućen naizmenični prolazak vozila.  U naredna dva sata odron je saniran.

Posle zime, zbog otapanja snega, povećan je broj odrona na putevima koji prolaze kroz klisure. Takav je i put Kraljevo-Raška na kojem se svakog proleća odvija borba čoveka i prirode.

Iz Preduzeća „Novi Pazar put“ i danas su upozorili vozače da dolazi period kada su zbog konfiguracije terena mogući odroni na skoro svim saobraćajnicama u našem kraju. Potreban je oprez i brzina koja omogućuje bezbedno zaustavljanje.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO