Naslovna Featured Istaknuto Projektom „I ti se pitaš“ do školske biblioteke

Projektom „I ti se pitaš“ do školske biblioteke

projektom-„i-ti-se-pitas“-do-skolske-biblioteke

NOVI PAZAR – U okviru projekta “I ti se pitaš”, koji su realizovale Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i grad Novi Pazar, učenicima novopazarskih srednjih škola omogućeno je da, po prvi put, učestvuju u javnoj raspravi o budžetu grada za narednu godinu.

Učenici su iskoristili mogućnost da sami definišu projekte koje smatraju važnim za unapređenje uslova rada i boravka u svojim školama, da glasaju o predlozima i da, na taj način, izaberu one koje smatraju najneophodnijim za realizaciju.

Prvi u nizu završenih projekata je projekat učenika Ugostiteljsko – turističke škole, koji su predviđenim sredstvima opremili školsku biblioteku.

„Po prvi put se dešava da učenici učestvuju u kreiranju budžeta. Grad je, u saradnji sa USAID omogućio da šest srednjih škola i njihovi učenički parlamenti realizuju projekte. Za svaku školu izdvoijeno je po 500 000 dinara“, kazala je Ulfeta Demčović, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje.

Direktor Ugostiteljsko – turističke škole ističe da je u školi bilo moguće uz pomoć profesora doći do određenih knjiga, sa da je zahvaljujući ovom projektu konačno napravljena biblioteka.

„Uprava se aktivno uključila i pomogla realizaciju projekta. Opredelili smo jednu prostoriju za biblioteku, pomogli opremanje prostora policama i od dela novca kupili 750 naslova. Brojni su donatori, od kojih smo knjige dobili na poklon i u ovom trenutku raspolažemo fondom od 3 200 knjiga“, rekao je direktor škole Iso Ćorović.

Zvanično otvaranje biblioteke oformljene u okviru projekta „I ti se pitaš“, najavljeno je za 1. septembar i početak nove školske godine.

indeksonline.rs

Exit mobile version