Naslovna Featured Istaknuto Projekat “Reintegracija –podrška održivoj (re) integraciji povratnika u Srbiji” dao značajan doprinos...

Projekat “Reintegracija –podrška održivoj (re) integraciji povratnika u Srbiji” dao značajan doprinos mladima u biznisu

projekat-“reintegracija-–podrska-odrzivoj-(re)-integraciji-povratnika-u-srbiji”-dao-znacajan-doprinos-mladima-u-biznisu

Dobitnike grantova za ekonomsko osnaživanje u okviru projekta „Reintegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“ obišli su predstavnici donatora i realizatora tog projekta. Cilj današnjih posjeta bio je da se donatori na terenu upoznaju sa rezultatima i važnosti nastavka projekta, kojim se ekonomski osnažuju mahom mladi ljudi, početnici u biznisu.

Realizacija projekta „Reintegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“ predstavlja nemjerljiv značaj za one koji su pokrenuli sopstveni biznis ili unaprijedili posao kojim se bave, dobijanjem grantova kroz ovaj značajan projekat. To je ujedno i jednoglasna ocjena mladih koje smo danas zatekli u poslu kojim se bave, a koji im je olakšan i konkurentniji zahvaljujući vriejdnim donacijama koje već daju rezultate.

Vrijednost grantova po korisniku iznosio je do 3.000 eura. Nosilac projekta je ASB Serbia (Arbeiter-Samariter-Bund), implementator Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC), a korisničke opštine na projektu su grad Novi Pazar, opštine Sjenica i Tutin, dok su projektni partneri Regionalna razvojna agencija Sandžaka – SEDA i Muslimansko humanitarno društvo „Merhamet – Sandžak“. Svi oni nastoje da se obezbjede sredstva kako bi se nastavilo sa realizacijom ovog ili sličnog projekta, čija se neophodnost sprovođenja ogleda u velikom broju prijava zainteresovanih korisnika.

Pokazatelj uspješnosti ovog projekta ogleda se i u tome što su svi dobitnici grantova nastavili sa poslom, mnogi uz zapošljavanje i drugih lica.

A.N.

Podeli

Exit mobile version