PROJEKAT digitalne nastave u 2000 učionica u Srbiji, u projektu i Novi Pazar

Digitalna nastava organizirana je u 2.000 učionica, a učitelji i nastavnici koji su prijavili na javni poziv Ministarstva prosvjete već su prošli obuku.

Učenici prvog i petog razreda osim iz klasičnih udžbenika, učiti i iz digitalnih, koji se u škole uvode kroz pilot projekat “Digitalna učionica”.

Bahrija Sijarić, učitelj OŠ „Ćamil Sijarić“ je kazao:“Bit će uvedena projektna nastava i učenici će moći da se upoznaju sa digitalnim udžbenicima, zapravo taj projekat i jeste upoznavanje učenika sa digitalnim udžbenicima, mi ćemo imati mogućnost kada nam se opremi učionica, znači, biće to savremena učionica sa digitalnim, savremenim pomagalima gdje ćemo mi imati pristup elektronskoj platformi gdje će svako imati svoju sopstvenu šifru gdje će imati mogućnost prezentiranja svojim učenicima nastavni rad i nastavnu jedinicu, ali uz mnogo bolji i lakši sadržaj. Taj sadržaj podrazumijeva inovacije, alatke, video animacije gdje će učenici moći pristupiti toj elektronskoj platformi i naravno gdje će imati dodatni rad, kućni rad, a mi ćemo da ih upućujemo na samostalni stvaralački rad.“

Napravljen je i Katalog digitalnih udžbenika u kome se nalazi 40 digitalnih udžbenika za prvi razred i 66 za peti razred. “Digitalna učionica” projekat je Vlade Srbije, a sprovodi ga Ministarstvo prosvete.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO