Naslovna Sport Fudbal Proglašeni najbolji u novopazarskom sportu za 2018.

Proglašeni najbolji u novopazarskom sportu za 2018.

Internacionalni prvak sveta u superpero kategoriji u okviru Međunarodne bokserske federacije Šerif Gurdijeljac i evropska prvakinja u lou-kiku do 56 kilograma Ajla Lukač proglašeni su za najbolje sportiste Novog Pazara u 2018. godini.

U Koncertnoj dvorani Kulturnog centra, gradski Sportski savez premijerno je nagradio Gurdijeljca, dok je Lukač to priznanje dobila i 2014.

Kao i prošle godine, Odbojkaški klub Novi Pazar prvi je u kategoriji sportskih kolektiva, a Rifat Zilkić bio je bez premca među trenerima.

Sportski radnik godine je sportski direktor Košarkaškog kluba Novi Pazar Džemil Imamović, dok je Nagrada za zivotno delo Abdulah Duce Gegić uručena Rifatu Pružljaninu.

Plaketama su nagrađeni Ustanova Sandžačke igre i Fudbalski savez Novog Pazara, Raške i Tutina, koji je proslavio dve decenije postojanja.

Zbog plasmana u viši rang priznanja su dodeljena rukometašima i košarkašima Novog Pazara, te fudbalerima Jošanice i Novog Pazara 1928, a povodom jesenjih ligaških titula odbojkašicama Novog Pazara i fudbalskim kadetima Novog Pazara i Pazar juniorsa.

Laureti su i sponzori sportskih ekipa, njih 40, selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković, automobilista Esad Došljak i ribolovac Rifat Gicić.

Po raznim osnovama uručena je još ukupno 21 nagrada, dok je 110 mladih sportista proglašeno nadama novopazarskog sporta.

M. Minić

Rtvnp

Exit mobile version