PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U NOVOM PAZARU!Štab apeluje na građane da izbegavaju kretanje u blizini reka

Odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije, na teritoriji Novog Pazara proglašena je vanredna situacija.

Štab apeluje na građane da izbegavaju kretanje i zadržavanje u blizini reka i drugih vodotokova, kao i da ne prelaze preko improvizovanih mostova.

Obaveštavaju se učenici srednjih škola na teritoriji Novog Pazara, koji žive u ugroženim područjima , da se oslobađaju obaveze dolaska na nastavu u toku druge smene.

Zbog obilnih kišnih padavina situacija u našem gradu je alarmantna, u pojedinim delovima grada došlo je do izlivanja reke Raške, Jošanice i Trnavice iz rečnih korita.

Gradski štab za vanredne situacije i Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova su u stalnoj koordinaciji. Raspoloživa mehanizacija je na terenu i brojne ekipe čine sve da pomognu u zaštiti od elementarne nepogode.

Angažovano je dodatno ljudstvo i mehanizacija, u cilju sprečavanja plavljenja područja, zaštite stanovništva i njihove imovine.

Dve osobe koje su upale u reku Trnavicu se vode kao nestale i za njima se i dalje traga, dok je jedno lice nakon intervencije spasilaca zbrinuto, i dobrog je opšteg zdravstvenog stanja.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO