Proglašena lista Sulejmana Ugljanina br.2

Novi Pazar – Beograd – Republička izborna komisija je 9.10.2014. godine, na svojoj sjednici donjela rješenje kojim se proglašava izborna lista „Za Bošnjačko jedinstvo – dr. Sulejman Ugljanin“, za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće koji će se održati 26.oktobra ove godine. Lista će se na glasačkom listiću nalaziti pod rednim brojem 2.

Lista čiji je nosilac Dr Sulejman Ugljanin  je RIK-u predala izbornu listu od 35 kandidata, koju je svojim potpisom podržalo preko 2.000 birača.

Dr Ugljanin je rekao da će i pored nedostataka u izbornom procesu i prijetnji koje je državni vrh uputio Bošnjacima, lista “Za Bošnjačko jedinstvo” učiniti sve da izbori proteknu uspešno, a Bošnjaci dobiju legitimno Bošnjačko vijeće.

“Sam duh i smisao ove liste dao je pozitivne rezultate. U razgovoru sa svim inistitucijama i organizacijama  koje se bave bošnjačkim pitanjem smo postigli pozitivno raspoloženje koje je prošireno na sva mesta u Sandžaku”, rekao je Dr Sulejman Ugljanin nakon predaje liste i dodao da će učiniti sve da Bošnjaci konačno dobiju legitimno BNV na izborima.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO