Profesor doskočio učenicima, pa zaradio suspenziju

Mnogim profesorima jedan od najvećih problema u školama poslednjih godina su mobilni telefoni jer učenici, umesto da prate predavanja, sve više vremena provode piljeći u ekrane mobilnih telefona, surfujući internetom, Facebookom ili dopisujući se.

Korišćenje telefona tokom nastave, naravno, nije dozvoljeno, ali to ne ometa učenike u njihovoj nameri, pa škole i profesori pokušavaju da primene različite metode kako bi ih odvojili od telefona (npr. uzimaju telefone pre početka nastave i slično).

Jedan američki profesor pronašao je prilično efikasan način da reši ovaj problem, ali zbog njegove prilično radikalne metode, s mobilnim telefonima nisu mogli da se služe ni drugi profesori i učenici u školi.

Naime, Din Liptak je kupio uređaj za ometanje signala koji je aktivirao tokom svojih predavanja i time sebi zaista osigurao privremeni mir u učionici, ali je ujedno navukao i bes svojih kolega, a u školu su čak stigli predstavnici mobilnog operatera Verizon koji su zabeležili probleme sa signalom, odnosno s blokiranjem signala na tom području.

Kada su u školi shvatili o čemu je reč, Liptaku je zabranjeno dalje korišćenje ovog uređaja, a on je suspendiran na pet dana bez plate. Iz škole su za Cnet objasnili da je Liptak suspendovan jer je ovo njegov drugi prekršaj (prvi je put prekršio pravila kada je pre dve godine učenicima u testu postavljao pitanja vezana za nasilje), a u svoju obranu je rekao da se ranije raspitao o blokiranju signala i da mu je jedan policajac navodno rekao da blokiranje signala nije zabranjeno ako se ne koristi u loše svrhe.

Ali, po američkim zakonima korišćenje ovih uređaja je zabranjeno, a to je na teži način prošle godine saznao jedan muškarac iz Floride koji je kažnjen sa skoro 50 hiljada dolara jer je u svom automobilu koristio uređaj za ometanje signala. Njemu je smetalo što drugi vozači oko njega koriste telefone u vožnji pa je odlučio da ih blokira i to je radio u periodu od čak godinu i po do dve.

Osim profesora u školi, ni roditelji dece čiji su telefoni blokirani nisu bili zadovoljni potezom Liptaka, a majka jednog deteta imala je posebno zanimljiv komentar na ovu situaciju. Naime, ona je bila zabrinuta zbog blokiranja signala jer, u slučaju da se u školi pojavi ubica, njeno dete ne bi moglo nikoga da kontaktira.

izvor: ZIMO.DNEVNIK.HR

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO